RPGWatch Forums

RPGWatch Forums (http://www.rpgwatch.com/forums/index.php)
-   NWN 2 (http://www.rpgwatch.com/forums/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Black screen (http://www.rpgwatch.com/forums/showthread.php?t=4014)

purpleblob February 29th, 2008 12:00

Black screen
 
I just installed nwn2, patched it to latest version… clicked on "play" and all I get is a black screen. wtf? does anyone know whats happening?

Cm February 29th, 2008 16:50

Something didn't install right. Make sure your virus protections are all off, then try a reinstall if it will do it. If not, delete and reinstall and grab the patch without virus stuff on as well. Did you ever get the cd keys for the other one btw?

HiddenX February 29th, 2008 19:31

NWN2 is not compatible with all AGP - ati-cards / ati-drivers combinations.
use Omega ATI drivers - an AGP-Fix is included.

purpleblob March 1st, 2008 08:35

Quote:

Originally Posted by Cm (Post 69777)
Something didn't install right. Make sure your virus protections are all off, then try a reinstall if it will do it. If not, delete and reinstall and grab the patch without virus stuff on as well. Did you ever get the cd keys for the other one btw?

nope, atari didnt reply back. so I'n just using someone else's. as for this prob, i think i have to reinstall everything. dont have any other choice huh? :\ this is annoying.

Maylander March 2nd, 2008 04:35

Hmm, I seem to recall a fix for this. Try right clicking your .exe file (the one running the game directly, not the one opening the menu), and check the run in 256 colours box. Maybe this was a fix for nwn1 black screen, hmm. Worth a try at least. :)

purpleblob March 3rd, 2008 00:07

Nope, didn't work. Thanx for the suggestion though. I've just reinstalled nwn2 and didn't patch. Now it's working. I suppose latest patch isnt always the best one eh?

Maylander March 3rd, 2008 11:55

I'd look it up on the official forums. Whenever there's a common technical issue, it's usually mentioned in some sticky with fixes (or at least a way to get around the problem).

purpleblob March 3rd, 2008 21:53

Quote:

Originally Posted by Maylander (Post 70095)
I'd look it up on the official forums. Whenever there's a common technical issue, it's usually mentioned in some sticky with fixes (or at least a way to get around the problem).

I did that and there weren't any solid fix for it. Apparently fair number of ppl experienced this problem but never got good enough reponse for it.

Cm March 4th, 2008 00:32

NWN is picky, maybe you need to patch up in steps. I will be reinstalling my copy one day soon and will see if I have the same problem.

purpleblob March 4th, 2008 06:59

Hope it wont happen to you… it's annoying. REALLY. I'm having series of bad luck with NWN games.

Cm March 4th, 2008 18:49

Check all your driver updates and do a bios update as well if one is out.


All times are GMT +2. The time now is 22:47.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright by RPGWatch