|
Your continuous donations keep RPGWatch running!
RPGWatch Forums » Comments » News Comments » Sacred 2 - PhysX Version Coming

Default Sacred 2 - PhysX Version Coming

March 8th, 2009, 09:32
According to PC Games Hardware, Ascaron is preparing an enhanced version of Sacred 2 with hardware PhysX support, for release later this month:
At the Cebit we saw the Physx support in action. The effects are rather unobtrusive. For example leaves were blown around by the wind or stones and small particles dropped to the ground. Furthermore certain spells of the characters have been upgraded with additional Physx effects and the visualization of flags swaying in the wind is realized with GPU Physx, too. On screenshots those effects aren't looking as spectacular as they really are. Therefore we shot a video of the sequences.
Head over to check out some video.
More information.
Dhruin is offline

Dhruin

Dhruin's Avatar
SasqWatch
Super Moderator
RPGWatch Team

#1

Join Date: Aug 2006
Location: Sydney, Australia
Posts: 11,967

Default 

March 8th, 2009, 09:33
Not exactly what I hoped for the next patch.
Shouldn't they do some bugfixing instead?
szokol is offline

szokol

Watchdog

#2

Join Date: Dec 2006
Posts: 174

Default 

March 8th, 2009, 10:10
…and performance issues. Hitting some parts of the game that are almost slideshow time.
xSamhainx is offline

xSamhainx

xSamhainx's Avatar
Paws of Doom

#3

Join Date: Oct 2006
Location: San Diego, Ca
Posts: 4,624

Default 

March 8th, 2009, 10:52
…and some work on the quest log to make it useable.
…and a pause button.
szokol is offline

szokol

Watchdog

#4

Join Date: Dec 2006
Posts: 174

Default 

March 8th, 2009, 14:54
Originally Posted by szokol View Post
…and a pause button.
Pause button for an action RPG?

"Mystery is important. To know everything, to know the whole truth, is dull. There is no magic in that. Magic is not knowing, magic is wondering about what and how and where." ~ Cortez, from The Longest Journey
Arhu is offline

Arhu

Arhu's Avatar
Feline Wizard
RPGWatch Team

#5

Join Date: Aug 2006
Location: Germany
Posts: 2,330

Default 

March 8th, 2009, 16:55
Originally Posted by Arhu View Post
Pause button for an action RPG?

There is no way to pause the game at any time. If doorbell rings, or anything distracts you, there is only hope you won't find you avatar dead (and reborn at a rebirth statue, probably far from where you left her/him) when return to the game.

It's even funnier, if you play in hardcore mode, there is no reborn, so if you die, you can start from the start.
szokol is offline

szokol

Watchdog

#6

Join Date: Dec 2006
Posts: 174

Default 

March 8th, 2009, 17:16
Here we go again; more eye-candy and less trouble-free game play functionality.
Zephyr is offline

Zephyr

Watchdog

#7

Join Date: Jan 2009
Posts: 248

Default 

March 8th, 2009, 17:56
Originally Posted by szokol View Post
There is no way to pause the game at any time. If doorbell rings, or anything distracts you, there is only hope you won't find you avatar dead (and reborn at a rebirth statue, probably far from where you left her/him) when return to the game.

It's even funnier, if you play in hardcore mode, there is no reborn, so if you die, you can start from the start.
Can't you just press escape?
VPeric is offline

VPeric

Sentinel

#8

Join Date: Oct 2006
Location: Serbia
Posts: 580

Default 

March 8th, 2009, 18:33
no, seriously. There is no pause in this game.

The escape key brings up the game menu, and that's even worse because it obscures the entire center of the screen, but the game is still going on in the background. Like szokol says, it makes it pretty rough if you have to go to the bathroom or something since there's enemies roaming everywhere, it's best to just wait til you get to a town or something.

Thankfully, the respawn rate isnt as frequent as the original, you can kinda take care of business then cross your fingers and go do what you have to real quick.
xSamhainx is offline

xSamhainx

xSamhainx's Avatar
Paws of Doom

#9

Join Date: Oct 2006
Location: San Diego, Ca
Posts: 4,624

Default 

March 8th, 2009, 21:09
A pause function would be nice. What bugs are people seeing, though? Apart from some very minor stuff (like some clipping or dodgy physics animations), I haven't had any real trouble.

-= RPGWatch =-
Dhruin is offline

Dhruin

Dhruin's Avatar
SasqWatch
Super Moderator
RPGWatch Team

#10

Join Date: Aug 2006
Location: Sydney, Australia
Posts: 11,967

Default 

March 8th, 2009, 21:34
On the official forum, one of the developers wrote that the game is in multiplayer mode every time, so that's why they couldn't build in "pause".
It is a bug to me, why can't they build in a player number check? If it is"1" pause is allowed. If it is 2 or more, then pause is not allowed. Can't believe it is so difficult.

There is a problem with light effects, at certain places all the lights disappear, at least one broken quest I found, quest markers sometimes missplaced and so on.
There is a lot to do, this visual effects are so unimportant.
szokol is offline

szokol

Watchdog

#11

Join Date: Dec 2006
Posts: 174

Default 

March 8th, 2009, 21:50
are you guys having performance issues? Screw physx, i just want the game to run right.

Ive got a modest, but decent P4 3.4ghz 2GB NV8800GT system going here. I'm turning off grass and tree canopy overhead and everything, even nixed shadows, and while singular enemies running around arent that bad, if there's packs of enemies running around it's nigh unplayable at times.

Bummin me out here, I dont want to have to avoid all high traffic areas w/ tons of enemies, those are some of the most fun to play because that's where you get the challenge. I'm going to try turning off all physx on my card, I read that can help.
xSamhainx is offline

xSamhainx

xSamhainx's Avatar
Paws of Doom

#12

Join Date: Oct 2006
Location: San Diego, Ca
Posts: 4,624

Default 

March 8th, 2009, 22:41
You sure you aren't hit by the sound bug? I don't know if they fixed it game-side by now, but it caused me loads of trouble - in the end, downloading the newest drivers for my (integrated) sound card helped a lot. So, if you've got a Realtek chip, go get newer drivers.

Other than that, I'm not sure. It's been a while since I've played it (and I obviously never tried to pause), but it ran acceptably well on my 7600 and a 2.4 GHz processor. New graphics card drivers are always a good idea, but that's a given.
VPeric is offline

VPeric

Sentinel

#13

Join Date: Oct 2006
Location: Serbia
Posts: 580

Default 

March 9th, 2009, 03:45
Playing on a laptop (C2D 2.4Ghz, 8600GT Mobile) and it runs nicely on "high" (not "very high", just "high").

@szokol, you've given me one quest bug and a limited lighting issue (which I haven't seen). I don't see that as a big deal but your post seems upset. Is there more?

-= RPGWatch =-
Dhruin is offline

Dhruin

Dhruin's Avatar
SasqWatch
Super Moderator
RPGWatch Team

#14

Join Date: Aug 2006
Location: Sydney, Australia
Posts: 11,967

Default 

March 9th, 2009, 12:47
I am not upset, only think that they wasting their time for an unimportant and useless function, althogh there are more important issues.
For example the "SPACE" for healing sometimes works only for the 3-4th time.
And yes the missing pause function, or the quest log witch is a mess after a few hours of play is a big mistake in an otherwise great game.
szokol is offline

szokol

Watchdog

#15

Join Date: Dec 2006
Posts: 174

Default 

March 9th, 2009, 21:02
The "missing pause" is a deliberate design choice. I know you and I disagree but why would they spend time changing something they're happy with?

Never, ever seen the healing issue you are referring to.

-= RPGWatch =-
Dhruin is offline

Dhruin

Dhruin's Avatar
SasqWatch
Super Moderator
RPGWatch Team

#16

Join Date: Aug 2006
Location: Sydney, Australia
Posts: 11,967

Default 

March 9th, 2009, 21:21
Ya, never had the space bar not work, but my only gripe to date is the sometimes unresponsive attach queuing. Char just stands there and gets whacked while you attempt to melee.

Oh and it gets mildly boring about the time you're getting to the jungle…
Melvil is offline

Melvil

Melvil's Avatar
Super Duper Super Sweet

#17

Join Date: Oct 2006
Location: Barva, Costa Rica
Posts: 625

Default 

March 9th, 2009, 21:22
Originally Posted by Dhruin View Post
The "missing pause" is a deliberate design choice. I know you and I disagree but why would they spend time changing something they're happy with?

Never, ever seen the healing issue you are referring to.
Ascaron is very good at supporting their products. This "pause" thing is maybe the most complained problem on the official forum, so if players want it, why not to include?

As for the non-working healing button: lucky you, I had a few reborn because of that, and not only me, according to the offical forum.
szokol is offline

szokol

Watchdog

#18

Join Date: Dec 2006
Posts: 174

Default 

March 10th, 2009, 02:39
Originally Posted by Melvil View Post
Ya, never had the space bar not work, but my only gripe to date is the sometimes unresponsive attach queuing. Char just stands there and gets whacked while you attempt to melee.
I thought that was just me, but yeah, being ranged sometimes I cant finish them all off before they get to me. I hit F1 (melee weapon), I hit it again, still no sword… oh shit.. **frantically hits the G key**

Happened far too many times. Actually died because of that, and Ive only died twice so far in about 15 hours of play..
xSamhainx is offline

xSamhainx

xSamhainx's Avatar
Paws of Doom

#19

Join Date: Oct 2006
Location: San Diego, Ca
Posts: 4,624

Default 

March 10th, 2009, 11:03
I bought and played Sacred Gold for about 8 hours and Sacred 2 demo for 5 minutes. I don't know how you folks do it. Every 20 feet of land contested with mind numbing hordes of fodder. I want to like the Sacred franchise but it just wears me down. The quests were OK, but I just couldnt keep it going. Does it get better somewhere or at least varied?

"For Innos!"
ToddMcF2002 is offline

ToddMcF2002

ToddMcF2002's Avatar
SasqWatch

#20

Join Date: Oct 2006
Location: Boston MA
Posts: 2,230
RPGWatch Forums » Comments » News Comments » Sacred 2 - PhysX Version Coming
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 21:21.
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright by RPGWatch