|
Your continuous donations keep RPGWatch running!
RPGWatch Forums » Games » Deep Shadows Games » The Precursors » Crash On Startup During First Mission After Some "loading Screen"

Default Crash On Startup During First Mission After Some "loading Screen"

February 2nd, 2011, 14:30
(i'm copying this post from the old forum))Hello alI'm having a constant and annoying issue, with the Gamersgate version of this game (happen both with unpatched and 1.1 patch version)

So basically i can just play the first 5 minutes of the game where i have to escape after the crash and when the 2 soldiers with me dies and when i have to fight 5-6 Empire fighters + a robot.
Once done i got a message telling me i have to go to a starship, then to meticulously explore a location that seems to be a cave

one i enter the "cave" the game go in "freeze cinematic mode" 3 aliens appear with some strange noise, then it stops and i got a Loading "label" on screen and blam Crash to desktop each time

No matter what i do i always got this ctd. I've patched the game to 1.1 russian version (keeping the 4 original files like it is said on some gamersgate review) but it does not help at all.

Plus i havent found any post close to that one, or any such issue reported here.

any idea?
this is rather frustrating (sometime i have the same issue in Xenus2 with the loadings but like 99% of the time it works fine, here it's constant ctd in precursors)
vahadar is offline

vahadar

Traveler

#1

Join Date: Jan 2011
Posts: 9

Default 

February 2nd, 2011, 15:15
Originally Posted by vahadar View Post
No matter what i do i always got this ctd. I've patched the game to 1.1 russian version (keeping the 4 original files like it is said on some gamersgate review) but it does not help at all.
Have you tried the Unofficial Patch which includes a different movie with subtitles only?
Wesp5 is offline

Wesp5

Unofficial Patcher

#2

Join Date: Oct 2007
Posts: 407

Default 

February 2nd, 2011, 15:36
Actually it came from a corrupted texture, i managed to fix it reinstalling (for the 4th time hehe) the game

thx anyway Wesp !
vahadar is offline

vahadar

Traveler

#3

Join Date: Jan 2011
Posts: 9

Default 

February 2nd, 2011, 18:50
Glad you got it working :-)
bradleypariah is offline

bradleypariah

bradleypariah's Avatar
The Scavenger

#4

Join Date: Jan 2011
Location: Mesa, AZ, USA
Posts: 16

Default 

February 2nd, 2011, 22:22
in fact i spoke too quickly :s

i'm still having those constant crash, pretty weird when i have absolutly no crash at all playing Xenus2 with the same graphic engine
i'm redownloading from gamersgate, seem some files got corrupted again dunno how grrr
vahadar is offline

vahadar

Traveler

#5

Join Date: Jan 2011
Posts: 9

Default 

February 3rd, 2011, 01:33
More news :

Is it normal that in my /packages folder in the game folder that all files labeled textures_0.grp to textures_7.grp are just 1ko size when all other files in the same directory are dozen to hundreds megas sized? plus when i try to open those textures_0.grp files with notepad its totally empty exept for that text : FPRG, same for remaining 6 others

Also each time i crash i get a message error about the impossibility to generate textures

This is the 6th time i now download the game from gamersgate, to be sure it wasnt from a corrupted download, obviously i bet my problem come from those "textures_x.grp" files that are empty !!!! which means it is like that from the start on gamersgate version

if not normal, how could i get those files?
vahadar is offline

vahadar

Traveler

#6

Join Date: Jan 2011
Posts: 9

Default 

February 3rd, 2011, 01:38
All eight of those textures files on my system are only 4 bytes each. I opened textures_0 and all it says is FPRG. My game works fine. I don't think this is your problem…

Sorry, I wish I had helpful advice, but at least you know not to look there.

If you are convinced it's the texture files, I will email you mine.
bradleypariah is offline

bradleypariah

bradleypariah's Avatar
The Scavenger

#7

Join Date: Jan 2011
Location: Mesa, AZ, USA
Posts: 16

Default 

February 3rd, 2011, 01:39
thanks for the reply

well i'm not convinced at all, i was just looking thinking it might be that. I'll restart the game and paste next error i get (dont have all the time the error message so i hope i'll get it )


edit3 : ok i tweaked some hdr stuff with enbseries ini file, it work perfect now, no single crash for 20mins, cant beieve its just because of some stupid hdr setting (they aint even disabled in the modification i made…)
Last edited by vahadar; February 3rd, 2011 at 04:37.
vahadar is offline

vahadar

Traveler

#8

Join Date: Jan 2011
Posts: 9

Default 

February 3rd, 2011, 18:27
Well, I hope I'm not speaking too soon once again when I say,
Originally Posted by bradleypariah View Post
Glad you got it working :-)
:-)
bradleypariah is offline

bradleypariah

bradleypariah's Avatar
The Scavenger

#9

Join Date: Jan 2011
Location: Mesa, AZ, USA
Posts: 16
RPGWatch Forums » Games » Deep Shadows Games » The Precursors » Crash On Startup During First Mission After Some "loading Screen"
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 13:33.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright by RPGWatch