|
Your continuous donations keep RPGWatch running!
RPGWatch Forums » Comments » News Comments » Dragon Age 2 - Beta Patch 1.01 released

Default Dragon Age 2 - Beta Patch 1.01 released

March 13th, 2011, 12:12
Chris Priestly made a thread about the released 1.01 beta patch for DA2 on the Bioware tech forums. Link to the patch by following the link to the Bioware forums as this beta patch is a manual download.
Full qoute from Priestly:
What platforms is this for?
• PC only. This patch does not address issues impacting Mac, Xbox360 or PS3.

Where’s the actual patch file?
• The beta patch can be manually downloaded HERE

What are the patch notes?
GENERAL
Fixed save game issues on single core machines
Fixed game asking for non-existent drives
Fixed release control issues where some players were unable to unlock correctly
Fixed a Steam-specific issue related to VO not playing after switching languages**
What does BETA mean?
BETA means:
Users apply this patch at their own risk. In general, we recommend you only download and apply it if you are affected by the specific issues listed in the patch notes.
**Steam does not support BETA patches. Steam users will have to wait for the final non-BETA patch before they can take advantage of these fixes. We're working on it but, unfortunately, this will not occur in time for the weekend.
More information.

Please support http://www.maternityworldwide.org/ - and save a mother giving birth to a child.
aries100 is offline

aries100

SasqWatch
RPGWatch Team RPGWatch Donor

#1

Join Date: Oct 2006
Location: Denmark, Europe
Posts: 2,024

Default 

March 13th, 2011, 12:12
That was fast !

Fixed save game issues on single core machines
Fixed game asking for non-existent drives
*wonders*

“ Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius – and a lot of courage – to move in the opposite direction.“ (E.F.Schumacher, Economist, Source)
Alrik Fassbauer is offline

Alrik Fassbauer

Alrik Fassbauer's Avatar
TL;DR

#2

Join Date: Nov 2006
Location: Old Europe
Posts: 15,987

Default 

March 13th, 2011, 13:45
According to some posters in the DA2 tech forums, the game actually asks to out the the disc in - wait for it - drive A. [Drive A hasn't existed in games for many many years]

Nathan Frederick explained in a thread that the game saves asynchrounously e.g. use core 1 to save the first the, then core 2 to save the second time. Single core machines (like mine) aren't able to do this for obvious reasons.

Fernanda Melo also said (in the now locked thread about v_ware's ban) that people not being to play offline with their dlc actually is a very elusive bug. But this should not happen with da2 since the system now functions in another way.

Please support http://www.maternityworldwide.org/ - and save a mother giving birth to a child.
aries100 is offline

aries100

SasqWatch
RPGWatch Team RPGWatch Donor

#3

Join Date: Oct 2006
Location: Denmark, Europe
Posts: 2,024

Default 

March 13th, 2011, 14:15
Ah, thanks for the explanation.

Drive A ? That's curious …

“ Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius – and a lot of courage – to move in the opposite direction.“ (E.F.Schumacher, Economist, Source)
Alrik Fassbauer is offline

Alrik Fassbauer

Alrik Fassbauer's Avatar
TL;DR

#4

Join Date: Nov 2006
Location: Old Europe
Posts: 15,987

Default 

March 13th, 2011, 15:48
I was hit by the A: bug. Funny thing is that I don't even have a floppy but Windows 7 actually lists a floppy in device manager and with A assigned as the drive letter. I just disabled the floppy device to fix it.
stealth is offline

stealth

Sentinel

#5

Join Date: Oct 2006
Location: Denmark
Posts: 319

Default 

March 13th, 2011, 16:06
I knew there was a reason I still install 3 1/2" drives in my computers! …I'm screwed if I need a 5 1/4" though.
Drithius is offline

Drithius

Drithius's Avatar
Misbegotten Alien

#6

Join Date: Nov 2008
Location: Florida, USA
Posts: 2,456

Default 

March 13th, 2011, 17:01
The surprise for me is that there are still single processor machines out there that meet the specifications for playing DA2. Also surprised that this was not caught in testing but then again they also probably did not expect that either. Most games don't take advantage of it but my 8 year old P4 laptop has 2 processors but I would be surprised if it could run DA2.
figment is offline

figment

figment's Avatar
Sentinel
RPGWatch Donor

#7

Join Date: Apr 2010
Posts: 515

Default 

March 14th, 2011, 02:09
Originally Posted by Drithius View Post
I knew there was a reason I still install 3 1/2" drives in my computers! …I'm screwed if I need a 5 1/4" though.
I haven't had floppy drive in my last 4 rigs. Probably been at least 7-8 years since I've used one.
JDR13 is offline

JDR13

JDR13's Avatar
SasqWatch

#8

Join Date: Oct 2006
Location: Florida, US
Posts: 17,888

Default 

March 14th, 2011, 03:31
I've had the game freeze on me twice video freezes , sound keeps playing. anyone else having this issue?

found long thread on bioware site please disregard. Thank you..
sakichop is offline

sakichop

SasqWatch

#9

Join Date: Feb 2011
Posts: 2,190

Default 

March 14th, 2011, 10:03
I'm not sure about the part of Steam not allowing beta patches. I'm quite sure that Company of Heroes has a beta patch available on Steam.

Edit: oh well, it says supports beta patching, so I guess it is just a matter of playing it safe.
stealth is offline

stealth

Sentinel

#10

Join Date: Oct 2006
Location: Denmark
Posts: 319

Default 

March 14th, 2011, 10:14
Originally Posted by sakichop View Post
I've had the game freeze on me twice video freezes , sound keeps playing. anyone else having this issue?

found long thread on bioware site please disregard. Thank you..
Yeah it's actually not a complete freeze but an incredibly severe video slowdown - if it happens you can usually ctrl+alt+delete to bring up task manager then just re-fullscreen the game. And yes, bringing up task manager will take a while - if it seems like it isn't responding hold down ctrl-alt-delete for about 2 seconds or so before releasing. It seems the slowdown is so abnoxious it interferes with keystroke recognition by the OS.

Of course this will only work if the game does not tend to crash when alt-tabbing or minimizing anyways. for some people it does not. Additionally it is possible you are getting video lock ups, but most people I've talked to are having the same issue I am where the video slows down to frames per minute instead of frames per second and this would fix that. It will happen again after a while of playing, and you just repeat this.
jhwisner is offline

jhwisner

SasqWatch

#11

Join Date: Nov 2006
Posts: 1,519

Default 

March 14th, 2011, 19:52
As nice as this patch is fix the dx10 and 11 versions of the game please. Regardless of the hi-res patch its still broken and wasn't fixed for release.

"We must stand strong my fellow watchers against the horde of red trolls."- The Couchpotato
Couchpotato is offline

Couchpotato

Couchpotato's Avatar
LazyGamer
RPGWatch Team

#12

Join Date: Oct 2010
Location: Potato Land
Posts: 9,712
RPGWatch Forums » Comments » News Comments » Dragon Age 2 - Beta Patch 1.01 released
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 22:50.
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright by RPGWatch