|
Your donations keep RPGWatch running!
RPGWatch Forums » Games » Gothic 3 » Gothic 1/2 » Invisible inventory items in Gothic 1.

Default Invisible inventory items in Gothic 1.

December 29th, 2006, 11:31
I started to play Gothic 1 for a bit last night and I couldn't see any of the items in my inventory. You can see the name and how many there are, but the items themselves are invisible. This has never happened to me in the past. I recently upgraded my vid card to a Radeon X1950XTX and I think that's where the problem is. I did a search using Yahoo and saw that others are also experiencing the same glitch with Radeon X series of cards. Any ideas?
JDR13 is online now

JDR13

JDR13's Avatar
SasqWatch

#1

Join Date: Oct 2006
Location: Florida, US
Posts: 18,296

Default 

December 29th, 2006, 12:01
There is a setting in the ini that fixes that. I can't recall which one but it has to do with camera something (opacity?). Open the ini and read the comments, you should be able to figure it out.
Lethal Weapon is offline

Lethal Weapon

Lethal Weapon's Avatar
Sentinel

#2

Join Date: Nov 2006
Posts: 257

Default 

December 29th, 2006, 12:36
I don't think that's the solution. I tried just about every line in the ini file that had to do with graphics, but didn't find anything.
I think the line you're refering to is "cameraLightRange=0" but changing that had no effect.
JDR13 is online now

JDR13

JDR13's Avatar
SasqWatch

#3

Join Date: Oct 2006
Location: Florida, US
Posts: 18,296

Default 

December 29th, 2006, 14:48
That's odd. I've got an X850 XTPE but I probably use older drivers than you. Did you try the Radeon control panel and disable recent stuff like all HDR, AF and AA modes? Just to test at least.

"For Innos!"
ToddMcF2002 is offline

ToddMcF2002

ToddMcF2002's Avatar
SasqWatch

#4

Join Date: Oct 2006
Location: Boston MA
Posts: 2,232

Default 

December 29th, 2006, 15:46
Try adding/editing the following line

zInventoryItemsDistanceScale=2

or any other value > 2.

This used to work with Gothic 2, I'm not sure if it will work with Gothic 1 though.
Lethal Weapon is offline

Lethal Weapon

Lethal Weapon's Avatar
Sentinel

#5

Join Date: Nov 2006
Posts: 257

Default 

December 29th, 2006, 18:20
i've owned all nvidia cards and i remember having that problem with gothic 2 myself. my quick solution was to be standing in front of something dark preferably a wall.
curious is offline

curious

curious's Avatar
liberty or license

#6

Join Date: Oct 2006
Location: California
Posts: 1,386

Default 

December 29th, 2006, 23:42
Thank for all the tips, but nothing seems to work. Maybe I'll try to find some old Catalyst drivers and try them, even though I don't think that's the solution.
Someone else already told me they tried old drivers and it didn't work for them.
JDR13 is online now

JDR13

JDR13's Avatar
SasqWatch

#7

Join Date: Oct 2006
Location: Florida, US
Posts: 18,296

Default 

January 2nd, 2007, 01:43
I've had the same problem for a long time, and I have not been able to find a solution so far. Would be great if someone was able to solve the problem.
Maylander is offline

Maylander

SasqWatch

#8

Join Date: Oct 2006
Location: Bergen
Posts: 5,677
Send a message via MSN to Maylander

Default 

January 2nd, 2007, 05:40
At this point I'm thinking of building a 2nd system just to play some of my older games like Gothic. I already have most of the parts left over from recent upgrades.

Funny that a $400 video card can't properly display a 6 year old game.
JDR13 is online now

JDR13

JDR13's Avatar
SasqWatch

#9

Join Date: Oct 2006
Location: Florida, US
Posts: 18,296

Default 

January 4th, 2007, 16:36
Are you ALL retarded? The reason you can't see items in your inventory is that you either don't HAVE them yet, or you have smoked so much swampweed you can't see them.

Seriously i have never experienced this bug except for like one or two items in inventory….and I had been smoking a lil swampish kinda weed at the time. The two items I can remember it happening with was the free(no value) torches and some dumbarse ring you can't wear.

Chris: Dad, what's the blow-hole for?

Peter: I'll tell you what it's not for, son. And when I do, you'll understand why I can never go back to Sea World.
Uriziel is offline

Uriziel

Uriziel's Avatar
Watchdog

#10

Join Date: Oct 2006
Posts: 216

Default 

January 4th, 2007, 23:53
I don't think you're talking about the same bug
JDR13 is online now

JDR13

JDR13's Avatar
SasqWatch

#11

Join Date: Oct 2006
Location: Florida, US
Posts: 18,296

Default 

January 14th, 2007, 11:00
Oh man that's bad luck to have such a great new card and a glitch with one of your favoite games.

If your looking for a complete list of drivers regular Cats and Omega (the best ATI modified) try here.
http://downloads.guru3d.com/

Secondly the setting he is refering to is "radeonHackAmbientColBug=0" but this is only in Gothic 2 ini not Gothic 1.

Is your Cpu a Dual Core or Dual/Quad processor?

My guess is your best chance is a Modified Omega Driver, since he fine tunes the drivers specificly for games and he has an execellent reputation, it's possible he has caught the glitch.

Personally I would try a driver from maybe June and then September, if the newest Omegas 6.9 here, http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1492 don't work.

Trust me, most of the names I have been called you can't translate in any language…they're not even real words as much as a succession of violent images.
Acleacius is offline

Acleacius

SasqWatch

#12

Join Date: Oct 2006
Posts: 2,519

Default 

April 5th, 2007, 00:12
Hey there JDR13, and anyone who might be interested…..

NicoDE is working on a hack to fix the invisible icons bug, he will post on WoG when it's complete. It takes a lot of his personal time and he has had some setbacks.

http://forum.worldofplayers.de/forum…1&#post3250611

As always, thanks to Nico for his devoted gothic work.
Wulf is offline

Wulf

Wulf's Avatar
Inquisitor

#13

Join Date: Oct 2006
Location: North-West England
Posts: 1,107

Default 

April 5th, 2007, 08:27
Thanks for the info Wulf, I'll keep an eye out for that. It would be nice to be able to play Gothic on my main system.
JDR13 is online now

JDR13

JDR13's Avatar
SasqWatch

#14

Join Date: Oct 2006
Location: Florida, US
Posts: 18,296

Default 

April 6th, 2007, 08:03
Wulf can you post a note here when he gets it? You know I can't go running all over the net watching for stuff like that to show up.

Bart and Corwin should just admit that when it gets down to it, I will have the final say.
Cm is offline

Cm

Cm's Avatar
Sentinel of Light

#15

Join Date: Oct 2006
Location: Missouri USA
Posts: 2,142
Send a message via Skype™ to Cm

Default 

April 6th, 2007, 11:56
Sure thing Cm, will post a link when it's completed.
Wulf is offline

Wulf

Wulf's Avatar
Inquisitor

#16

Join Date: Oct 2006
Location: North-West England
Posts: 1,107

Default 

April 7th, 2007, 23:25
Cm to her helpful friend.

Bart and Corwin should just admit that when it gets down to it, I will have the final say.
Cm is offline

Cm

Cm's Avatar
Sentinel of Light

#17

Join Date: Oct 2006
Location: Missouri USA
Posts: 2,142
Send a message via Skype™ to Cm

Default 

April 8th, 2007, 01:23
If and when NicoDE's patch becomes available, a suggested setup to run Gothic with graphics visuals as good as you can get, would be as follows:-

1. Installing Freddy's texture pack [Textures_Patch_Freddy-0.8.exe]
corrects some well known graphic glitches.

2. Installing Freddy's world patch [worlds_patch_freddy-1.01.exe]
replaces/enhances textures in the gothic world, looks warmer and richer.

3. Install/run NicoDE's anticipated invisible inventory icons hack.
to correct this well known problem…(hopefully awaiting confirmation)

Link to WorldofGothic….
http://forum.worldofplayers.de/forum…d.php?t=138593

Thanks in advance to Freddy, NicoDE and all involved.
……………………
(Wulf to Cm… )
Wulf is offline

Wulf

Wulf's Avatar
Inquisitor

#18

Join Date: Oct 2006
Location: North-West England
Posts: 1,107

Default 

June 9th, 2007, 02:20
A bit off topic, but can someone tell me where the he11 this pic was taken??

http://www.metger.net/mod/texturenmod29.jpg

Chris: Dad, what's the blow-hole for?

Peter: I'll tell you what it's not for, son. And when I do, you'll understand why I can never go back to Sea World.
Uriziel is offline

Uriziel

Uriziel's Avatar
Watchdog

#19

Join Date: Oct 2006
Posts: 216

Default 

June 9th, 2007, 04:15
Originally Posted by Uriziel View Post
A bit off topic, but can someone tell me where the he11 this pic was taken??

http://www.metger.net/mod/texturenmod29.jpg

The only explanation for that pic is a mod.
JDR13 is online now

JDR13

JDR13's Avatar
SasqWatch

#20

Join Date: Oct 2006
Location: Florida, US
Posts: 18,296
RPGWatch Forums » Games » Gothic 3 » Gothic 1/2 » Invisible inventory items in Gothic 1.
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 00:49.
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright by RPGWatch