|
Your continuous donations keep RPGWatch running!
RPGWatch Forums » Games » Gothic 3 » Gothic 1/2 » Where can I Get Gothic 1?

Default Where can I Get Gothic 1?

August 18th, 2007, 05:48
I played through Gothic 1 about 50 times and loved it, but when I moved last year I misplaced it. Does anyone know where it can be bought.
Ariakas is offline

Ariakas

Watcher

#1

Join Date: Oct 2006
Location: Texas
Posts: 20

Default 

August 18th, 2007, 06:38
eBay & Amazon are a good bet.. here are some links to help you by..

http://video-games.search.ebay.com/g…40QQsacatZ1249
http://www.amazon.com/s/ref=nb_ss_gw…0&Go.y=0&Go=Go

Intel C2D E4500 @2.20GHz Kingston 2GB RAM (DDR2 667) MSI NX 9800GT (512MB DDR3)
lanux128 is offline

lanux128

Sentinel

#2

Join Date: Jul 2007
Posts: 461

Default 

August 18th, 2007, 07:07
Thanks for the links, I found one at e-bay for $4.95
Ariakas is offline

Ariakas

Watcher

#3

Join Date: Oct 2006
Location: Texas
Posts: 20

Default 

August 18th, 2007, 10:59
looks like a fantastic bargain, if that price includes shipping then even great..

Intel C2D E4500 @2.20GHz Kingston 2GB RAM (DDR2 667) MSI NX 9800GT (512MB DDR3)
lanux128 is offline

lanux128

Sentinel

#4

Join Date: Jul 2007
Posts: 461

Default 

August 18th, 2007, 20:31
The English version can be downloaded directly from PB for 10 EUR.
Gorath is offline

Gorath

Gorath's Avatar
Prime Evil
RPGWatch Team

#5

Join Date: Aug 2006
Posts: 6,699

Default 

August 19th, 2007, 04:05
Originally Posted by Ariakas View Post
Thanks for the links, I found one at e-bay for $4.95
Excellent deal - if that doesn't pan out there is always the game trading site Goozex … I've done very well there.

— Mike
txa1265 is offline

txa1265

txa1265's Avatar
SasqWatch

#6

Join Date: Oct 2006
Location: Corning, NY USA
Posts: 11,271

Default 

September 4th, 2007, 19:03
I'm just about to order Gothic 1 but I have one question: is there any problem running it under XP? I no longer have a Win 98 machine and some older games don't like XP.
fragonard is offline

fragonard

Watchdog

#7

Join Date: Oct 2006
Posts: 181

Default 

September 4th, 2007, 19:33
I had no trouble running on XP, but I prefer if someone else could confirm as I sometimes mess with my PC for a few hours before I get something to work.
Pladio is online now

Pladio

Pladio's Avatar
Guardian of Nonsense
RPGWatch Donor

#8

Join Date: Nov 2006
Location: London, uk
Posts: 2,912
Send a message via MSN to Pladio

Default 

September 4th, 2007, 20:14
It runs on XP. The more tricky question is if your graphics card is compatible.
Gorath is offline

Gorath

Gorath's Avatar
Prime Evil
RPGWatch Team

#9

Join Date: Aug 2006
Posts: 6,699

Default 

September 4th, 2007, 20:43
I have had no problem with Gothic (1 or 2 or Gold) running on a variety of laptop and desktop systems with various nVidia and ATi cards.

— Mike
txa1265 is offline

txa1265

txa1265's Avatar
SasqWatch

#10

Join Date: Oct 2006
Location: Corning, NY USA
Posts: 11,271

Default 

September 4th, 2007, 23:09
Well, I dl'd the demo from PB to try it and it seems to work. One thing though, I can't pick anything up. The default action key is left ctrl but nothing happens… mouse click doesn't do it either. In front of a chest, the kneeling animation starts but aborts when almost finished if that's a clue. I don't have a weapon readied and the ID tag is normal just like in Gothic 2 but no response.
fragonard is offline

fragonard

Watchdog

#11

Join Date: Oct 2006
Posts: 181

Default 

September 5th, 2007, 00:31
press forward in addition (at the same time) to ctrl or lmb.
curiously undead is offline

curiously undead

curiously undead's Avatar
tuned to a different freq

#12

Join Date: May 2007
Location: standing under everyone
Posts: 812

Default 

September 5th, 2007, 01:07
Thanks. I'll try that.
fragonard is offline

fragonard

Watchdog

#13

Join Date: Oct 2006
Posts: 181

Default 

September 5th, 2007, 05:40
Quick warning about Gothic 1. It has some problems with certain ATI cards, 1800 series and higher. It doesn't display the inventory correctly.
JDR13 is offline

JDR13

JDR13's Avatar
SasqWatch

#14

Join Date: Oct 2006
Location: Florida, US
Posts: 16,933

Default 

September 5th, 2007, 05:49
the good thing about playing Gothic 1 is that all its bugs, quirks & incompatibility has been discussed thoroughly and the solution has been posted on various forums..

Intel C2D E4500 @2.20GHz Kingston 2GB RAM (DDR2 667) MSI NX 9800GT (512MB DDR3)
lanux128 is offline

lanux128

Sentinel

#15

Join Date: Jul 2007
Posts: 461

Default 

September 5th, 2007, 06:00
Originally Posted by lanux128 View Post
the good thing about playing Gothic 1 is that all its bugs, quirks & incompatibility has been discussed thoroughly and the solution has been posted on various forums..
Not for the problem I'm referring to.
JDR13 is offline

JDR13

JDR13's Avatar
SasqWatch

#16

Join Date: Oct 2006
Location: Florida, US
Posts: 16,933
RPGWatch Forums » Games » Gothic 3 » Gothic 1/2 » Where can I Get Gothic 1?
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 17:30.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright by RPGWatch