|
Your continuous donations keep RPGWatch running!
RPGWatch Forums » Games » Deep Shadows Games » The Precursors » Dual core poor performance.

Default Dual core poor performance.

August 24th, 2012, 20:05
My first post so "Hi all"

I just bought the game the other day after seeing some screens on another forum and have been pleasantly surprised with the world and gameplay. I am however experiencing performance issues. The game does not run smoothly and hitches, especially in combat.

I have read some posts on this forum that the game runs poorly on dual cores which is surprising considering the recommended specs are Core 2 Duo E6600 2.4GHz. I don't think it has anything to do with memory or my graphics card as they hardly being utilized.

Anyone with a dual core running the game OK and are there any solutions.

my specsCore 2 Duo E8400 @4000, 4GB DDR2, GTX 560 Ti, Xonar D1, Vista 64
saguy is offline

saguy

Traveler

#1

Join Date: Aug 2012
Posts: 4

Default 

August 24th, 2012, 20:18
That is strong dual core processor(and entire configuration overall) it shouldn't have problems with any game on any quality setting at all.Precursors is full of bugs did you try unofficial patch?
Nameless one is offline

Nameless one

Nameless one's Avatar
Keeper of the Watch

#2

Join Date: May 2012
Location: Europe
Posts: 1,149

Default 

August 24th, 2012, 20:23
Might be that the code is not fully optimized for certain types of dual core processors. You might want to try to run it on one core and see if that makes any difference. Also the overclock on your cpu (and I guess mem as well) could cause problems, try to run it on stock to see what happens.

The above are under the statement of running all the latest drivers, etc.
basharran is offline

basharran

basharran's Avatar
Watchdog

#3

Join Date: Aug 2010
Location: The Netherlands
Posts: 169

Default 

August 24th, 2012, 22:06
I don't think its the overclock as my PC tends to run all my games without issue, well apart from GTA4, Arma2 and Crysis 2 which are well known for not being dual core friendly. Anyway I am going to leave the overclock alone as its been such a long time since I've been in my bios and I run the risk of messing things up.

I have been playing around with the settings and have turned off dynamic shadows and capped the frame rate to 35 and the game is far smoother, definitely playable. Not sure what worked. I will play around a bit more.
saguy is offline

saguy

Traveler

#4

Join Date: Aug 2012
Posts: 4

Default 

August 24th, 2012, 23:56
It ran great on my old

e6700 @ 2.6ghz, 2gig, 560ti ON WINDOWS XP…….

Vista sucks!
SirJames is offline

SirJames

SirJames's Avatar
Sentinel

#5

Join Date: Jul 2007
Location: Australia
Posts: 545

Default 

August 25th, 2012, 01:08
That's something I have not tried. I will install it on XP and see what happens.
saguy is offline

saguy

Traveler

#6

Join Date: Aug 2012
Posts: 4

Default 

August 25th, 2012, 11:12
Where is the Vista save game location as I have reinstalled on XP and wish to continue where I left off. I have checked the public documents and installation directory and nothing.

edit: Oops the save location was inr the public documents folder all along.
Running the game on XP has completely resolved all performance issues and mouse aiming is now silky smooth.
Last edited by saguy; August 25th, 2012 at 12:06. Reason: update
saguy is offline

saguy

Traveler

#7

Join Date: Aug 2012
Posts: 4
RPGWatch Forums » Games » Deep Shadows Games » The Precursors » Dual core poor performance.
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 16:48.
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright by RPGWatch