An FYI for a GoG Galaxy issue: game insalled but can't press play - RPGWatch Forums
|
Your donations keep RPGWatch running!
RPGWatch Forums » General Forums » Off-Topic » An FYI for a GoG Galaxy issue: game insalled but can't press play

Default An FYI for a GoG Galaxy issue: game insalled but can't press play

January 13th, 2020, 11:10
I installed a game last night and played it for four hours before exiting the game and going to bed.

I woke up this morning to discover that upon returning to the game I couldn't press the play button and GoG Galaxy had only registered 36 minutes of playtime.

After some brief searching on-line I tried looking for the .exe application and laod the game from there, which loaded up a very choppy unplayable game, so I pressed ctrl alt del and discovered that I had two iterations of this game now playing.

I closed them both down in the task manager and it cured the problem, I could now press the play button again and my in-game time had been updated… to 14 hours, lol.

So there must be a bug in some games where exiting the game doesn't actually exit the game and it keeps running in the background to the point where Galaxy still thinks you're playing but nothing is showing on your desktop.

I now have to use task manager to close the game in addition to quitting to desktop. Hope this is of some use to anyone else & is amusing by itself anyway.
lackblogger is offline

lackblogger

lackblogger's Avatar
retired poster
Original Sin 2 Donor

#1

Join Date: Nov 2014
Posts: 3,318
Mentioned: 51 Post(s)

Default 

January 13th, 2020, 13:15
I have being using GOG Galaxy 2.0 for the last few days. I am not getting your problem but I have only used it for SM Alpha Centauri and Gorogoa. Both of which are working fine. My PC is a Win 10 with auto update.

I do get a message when I go into a game tab which says "Sorry, we couldn't load the data." It does not seem to matter, though there is a panel marked "activity" which has a "cloud" with a cross in it.
SleepingDog is offline

SleepingDog

Watchdog

#2

Join Date: Dec 2006
Location: UK
Posts: 125
Mentioned: 1 Post(s)

Default 

January 13th, 2020, 15:56
Yes, it's the first time it's happened to me, but then it's only the third game I've played via Galaxy. I haven't had the data one you mention yet.
lackblogger is offline

lackblogger

lackblogger's Avatar
retired poster
Original Sin 2 Donor

#3

Join Date: Nov 2014
Posts: 3,318
Mentioned: 51 Post(s)

Default 

January 13th, 2020, 20:09
Maybe it is specific to the game. Maybe if you give the name of the game and someone else running galaxy 2.0 can see if they have the same issue. Maybe. Maybe not.

Originally Posted by lackblogger View Post
Yes, it's the first time it's happened to me, but then it's only the third game I've played via Galaxy. I haven't had the data one you mention yet.
you is offline

you

Lazy_dog
RPGWatch Donor
Original Sin 2 Donor

#4

Join Date: Oct 2006
Location: usa - no longer boston
Posts: 7,758
Mentioned: 63 Post(s)

Default 

January 13th, 2020, 21:52
Never had that specific issue, but I observed a variant of it: after quiting the game I could not start it from within Galaxy, because it was still observed to be running by the client. Don't remember which one it was, it was also an isolated event, so… no big bother really.
Cacheperl is offline

Cacheperl

Cacheperl's Avatar
SasqWatch
RPGWatch Donor

#5

Join Date: May 2012
Posts: 1,979
Mentioned: 15 Post(s)

Default 

January 13th, 2020, 22:13
I have this issue when trying to play Diablo through Galaxy 2.0. Not the GOG version but the original game I picked up in 1996. I have a batch file now to load diablo.exe, task kill it and then load it again. Saves me the trouble of doing the ole ctrl-alt-del in theory. It unfortunately does not seem to work. After I kill diablo.exe once it will load from Galaxy fine however.
Silver is offline

Silver

Silver's Avatar
Spaceman
RPGWatch Team

#6

Join Date: Feb 2014
Location: New Zealand
Posts: 7,655
Mentioned: 45 Post(s)
RPGWatch Forums » General Forums » Off-Topic » An FYI for a GoG Galaxy issue: game insalled but can't press play
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 22:51.
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
vBulletin Security provided by DragonByte Security (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright by RPGWatch